Skärtorsdag, dagen då jag och alla andra påskkärringar svingar benet över kvasten och styr mot Blåkulla – i alla fall enligt gammal svensk folktro. En av mina kunder gav mig rådet att i år välja en stadig kvast så att jag inte hamnar på villovägar, tack för den du!

Jag har tills helt nyligen inte haft något emot att identifiera mig med en kärring, i tron att ordet härstammar från ordet “kär” som i “kärlek” eller “käresta”. Men, efter att ha läst en artikel i SvD så har jag nu blivit upplyst om att det snarare kommer från fornsvenskans “kärling” som i sitt ursprung betyder “karl”. Och, som under sekel har haft precis den negativa betydelsen som vi i nutid förknippar med ordet “kärring”.

Kanske ska jag inte identifiera mig med kärring längre – men flyger omkring, det gör jag.  Jag har turen att i mitt jobb få resa över stora delar av världen. Bara i år har mina kunduppdrag och branschkonferenser tagit mig till storstadspulsen i London, min kära hemstad Stockholm, dramatiska Atlantkusten vid Porto, till en avlägsen bergsort i Italien, historiska Rom och vackra Sevilla. Och snart ska jag för första gången resa till Kina, i mitt uppdrag som marknadschef för LocWorld.

Jag känner mig väldigt privilegierad att kunna förena ett av mina stora intressen, att resa, med ett jobb som jag älskar. Men, alla har inte tid och möjlighet att fara land och rike runt för att snappa upp nya kunskaper. Därför känner jag mig som en satellit som hovrar över översättningsbranschen för att samla upp så många trender och nyheter som möjlighet. Information som jag sen kan paketera och distribuera till mina kunder i mina olika konsultuppdrag.

Nu önskar jag alla mina läsare, kunder och samarbetspartners en trevlig och solig påskhelg.
Och alla ni som är på väg någonstans – flyg försiktigt!